Екстракт от гроздови семки – еликсирът на дълголетието

От Иван

Съдържание

 

Какво представлява екстрактът от гроздови семки?

Гроздето е един изключително вкусен и полезен плод, добре познат на всички. Това, което е по-малко познато обаче, е фактът, че в семената на този плод се крие еликсирът на здравето, дълголетието и младостта. Редица клинични изследвания доказват, че редовният прием на екстракт от гроздови семки (ЕГС) е свързан с множество здравословни ползи. Сред най-изявените се нареждат подобрена мозъчна функция, забавени процеси на стареене и понижен риск от развитие на сърдечни заболявания.

Екстрактът от гроздови семки се извлича директно от гроздовите семена и представлява природен коктейл от полезни хранителни вещества, мощни антиоксиданти и естествени антибиотици. Древните египтяни са открили здравословните качества на гроздовите семена преди хиляди години и са ги използвали широко в медицинската си практика.

 

Екстракт от гроздови семки – състав

Екстракт от гроздови семки - еликсирът на дълголетието-Нутрима-бг-1

 

Гроздовите семки представляват природен резервоар на полезни хранителни вещества, мощни антиоксиданти и редица ценни фитонутриенти.

Екстрактът от гроздови семки съдържа някои от най-мощните антиоксиданти в природата, като ресвератрол, кверцетин и процианидин. Освен това, в състава му влизат и есенциалната омега-6 линолова киселина, галовата киселина, както и витамините А, С и Е.

 

 • Богат на линолова киселина – есенциална мастна киселина, полезна за сърцето и мозъка
 • Богат на фенолова киселина – полифенол с многоспектърно здравословно действие
 • Богат на галова киселина – вид танин с полезно действие за мозъка
 • Богат на процианидин – вид катехин с мощно антиоксидантно действие
 • Богат на витамин Е – мастноразтворим витамин с мощно антиоксидантно действие
 • Богат на витамин С – водноразтворим витамин с антивирусно и антиоксидантно действие
 • Богат на редица други полифеноли ресвератрол, кверцетин, катехин и епикатехин, всички от които притежават доказани анти-състаряващи, противовъзпалителни и оздравителни ефекти

 

Екстракт от гроздови семки – здравословни ползи

Редовният прием на екстракт от гроздови семки обхваща широк диапазон от здравословни ползи. Най-често изявените биват забавени процеси на стареене, понижен риск от развитие на ракови и сърдечни заболявания, както и подсилена мисловна дейност, памет и концентрация.

Нека сега разгледаме по-подробно 10 от здравословните ползи, свързани с редовния прием на ЕГС.

 

1. Редовният прием на екстракт от гроздови семки забавя процесите на стареене

Екстракт от гроздови семки - еликсирът на дълголетието-Нутрима-бг-2

 

Редовният прием на екстракт от гроздови семки подхранва и овлажнява кожата, като допринася за нейната здравина и еластичност. В резултат на това се наблюдава намаляване на бръчките и подмладяване на външния вид.

 

2. Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания

Екстрактът от гроздови семки допринася за понижаване на лошия холестерол (LDL) и кръвното налягане. В същото време, ЕГС повишава добрия холестерол (HDL) и пречиства кръвта. Всичко това води до значително понижаване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, като инфаркт на миокарда, инсулт, хипертония и атеросклероза.

 

3. Мощен имуностимулатор

Приемът на ЕГС оказва огромен здравословен ефект върху имунната система на организма. Богатият природен букет от полезни хранителни вещества допринася за силен имунитет и понижен риск от вирусни и бактериални инфекции.

 

4. Редовният прием на екстракт от гроздови семки понижава риска от ракови заболявания

Екстракт от гроздови семки - еликсирът на дълголетието-Нутрима-бг-3

 

Доказано е, че високото съдържание на мощни антиоксиданти и витамин Е, в гроздовите семки, води до понижен риск от развитие на редица ракови заболявания. Продължителният прием на екстракт от гроздови семки понижава риска от рак на черния дроб, простатата, гърдата, белите дробове и стомаха.

 

5. Подобрява функцията на мозъка

Високото съдържание на галова киселина в гроздовите семки, в комбинация с останалите антиоксидантни вещества, допринася за общото здравословно състояние на мозъка и мозъчната функция. Редица клинични изследвания доказват, че приемът на ЕГС води до значително подобряване на паметта, концентрацията и мисловната дейност и понижава риска от развитие на деменция.

 

6. Намалява оксидативния стрес

Един от най-големите врагове на човешкия организъм е оксидативният стрес. Оксидативният стрес представлява прекомерното натрупване на свободни радикали в тялото, което води до нарушаване на целостта на клетката (пероксидация). Това, от своя страна, води до преждевременно състаряване и повишен риск от развитие на множество хронични заболявания. Сред тях, на чело се нареждат сърдечно-съдовите заболявания, деменцията, диабетът тип 2, ракът, артритът и дори варикозата (разширени вени).

Редовният прием на екстракт от гроздови семки води до понижен оксидативен стрес и понижен риск от развитие на редица хронични заболявания. 

 

7. Редовният прием на екстракт от гроздови семки подобрява циркулацията на кръвта

 

ЕГС изразява свойството да разрежда и пречиства кръвта, с което значително намалява риска от развитие на високо кръвно налягане и запушване на кръвоносните съдове, докато в същото време подобрява кръвоснабдяването към тъканите и органите. 

Доказано е, че приема на екстракт от гроздови семки в продължение на поне 8 седмици, подобрява кръвоснабдяването на мозъка, което води до подобрена мозъчна функция и понижен риск от развитие на болестите на Паркинсон и Алцхаймер.

 

8. Притежава мощно противоинфекциозно действие

Екстрактът от гроздови семки е идеален помощник в борбата срещу вирусите, бактериите и дори алергените. Някои научни изследвания доказват, че ЕГС може да унищожи над 40 различни бактериални щама, които са си изградили антибиотична резистентност. 

Редовният прием на екстракт от гроздови семки води до понижен риск от развитие на вирусни инфекции, бактериални инфекции и алергични реакции.

 

9. Допринася за здравината на костите

Доказано е, че високото съдържание на полифеноли и флавоноиди в гроздовите семки води до увеличено производство на колаген, повишена минерализация на скелета, подсилена костна система и намалена загуба на хрущялна тъкан.

Редовната консумация на екстракт от гроздови семки води до понижен риск от развитие на артрит, остеопороза, подагра и рахит.

 

10. Редовният прием на екстракт от гроздови семки подобрява метаболизма на тялото

 

С напредването на възрастта, скоростта на метаболизма в тялото започва да намалява. Това, от своя страна, е предпоставка за прекомерното натрупване на телесна маса, най-вече под формата на подкожна мазнина.

Редица клинични изследвания доказват, че редовният прием на ЕГС засилва метаболизма и понижава риска от развитие на наднормено тегло, затлъстяване и хиперлипидемия. 

 

Екстракт от гроздови семки – прием и безопасност

Екстрактът от гроздови семки е натурален продукт, при който няма данни за токсичност или странични ефекти. Дневното препоръчително количество е от порядъка на 200 – 400 милиграма, като максимално допустимата дневна доза е 600 милиграма.

Таблетките се приемат обикновено по време на храна, 3 пъти на ден. За най-добри резултати, прочетете внимателно указанията на производителя, преди употреба.

 

Откъде да си купя екстракт от гроздови семки?

Екстракт от гроздови семки - еликсирът на дълголетието-Нутрима-бг-5

 

Екстракт от гроздови семки можете да закупите от онлайн магазина на Jiznen.com, който е официален дистрибутор за България на натуралните хранителни добавки на New Era Health Industry Group. 

New Era Health Industry Group е високотехнологична държавна компания, създадена като подразделение на военно-промишления комплекс на Китай, преди повече от 30 години. От началото на създаването си, компанията е получила редица отличия за качество и иновации, в това число и наградата А-клас на доверие, която печели вече за трети път.

 

Купи екстракт от гроздови семки

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

 1. Al-Habib A, et al. (2010). Bactericidal effect of grape seed extract on methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA). The Journal of Toxicological Sciences.
 2. Haili Zhang, et al. (2016). The impact of grape seed extract treatment on blood pressure changes. A meta-analysis of 16 randomized controlled trials. Medicine.
 3. Ma ZF, Zhang H. (2017). Phytochemical Constituents, Health Benefits, and Industrial Applications of Grape Seeds: A Mini-Review. MDPI.
 4. Mahmoud Rafieian-Kopaei, et al. (2014). Atherosclerosis: Process, Indicators, Risk Factors and New Hopes. International Journal of Preventive Medicine.
 5. Manouchehr Khoshbaten, et al. (2010). Grape Seed Extract to Improve Liver Function in Patients with Nonalcoholic Fatty Liver Change. The Saudi Journal of Gastroenterology.
 6. María De La Luz Cádiz-Gurrea, et al. (2017). Cocoa and Grape Seed Byproducts as a Source of Antioxidant and Anti-Inflammatory Proanthocyanidins. International Journal of Molecular Sciences.
 7. Molly Derry, et al. (2014). Differential Effects of Grape Seed Extract against Human Colorectal Cancer Cell Lines: The Intricate Role of Death Receptors and Mitochondria.
 8. Ninggang Yang, et al. (2017). Grape seed proanthocyanidins inhibit the proliferation, migration and invasion of tongue squamous cell carcinoma cells through suppressing the protein kinase B/nuclear factor-κB signaling pathway. International Journal of Molecular Medicine.
 9. Sarkaki A, et al. (2013). Improvement in Memory and Brain Long-term Potentiation Deficits Due to Permanent Hypoperfusion/Ischemia by Grape Seed Extract in Rats. Iranian Journal of Basic Medical Sciences.
 10. Yahara N, et al. (2005). Mechanical assessment of effects of grape seed proanthocyanidins extract on tibial bone diaphysis in rats.

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации