За ползите от лечебната Тибетска пееща купа

От Иван

 

Всички знаем, че тялото ни е „изковано“ от различни по енергия и сила вибрации. Когато те са в баланс се чувстваме здрави и енергични, но когато нарушим този баланс, често ни спохождат болежки и негативни мисли. Още преди хиляди години, в Тибет е изработено едно истинско чудо, с помощта на което успешно се възстановяват вибрациите на ума, душата и тялото, познато като Тибетска пееща купа.

Тибетската пееща купа е магично и древно средство, което се е използвало за медитация в будизма. Според някои предания, купата е възникнала преди цели 3 хиляди години, като за неин дом се смятат Хималаите. Други истории разказват, че купата възниква по времето на историческия Буда Шакямуни, живял през 560-480 г. пр. н. е. В следващите редове ще Ви запознаем по-подробно с лечебната Тибетска пееща купа. 

 

От какво е изработена Тибетската пееща купа?

Тибетската пееща купа е изработена от 7 ценни елемента, които съвсем не са подбрани случайно. Всеки един от съставящите я елементи, кореспондира с определена планета. Злато – Слънце, Сребро – Луна, Мед – Венера, Живак – Меркурий, Желязо – Марс, Олово – Сатурн и Калай – Юпитер. 

Тези седем различни метала са така наречените компоненти на лековитата Тибетска пееща купа. Купата се предлага заедно с дървено чукче и малка цветна възглавничка, които са един невероятен завършек на приказния ѝ външен вид.

Това майсторско творение е с интересна тигелова форма и е изработена изцяло на ръка, като удивителното е, че за да бъде изработена една единствена купа, тя минава през ръцете на 4-5 професионални майстори, които я превръщат в истински шедьовър на изкуството. 

Металите, съставящи купата, както и невероятно прецизната ѝ изработка, я правят източник на многофонични обертонове, вибриращи с необикновен хармоничен звук, който е наистина несравним. Някои определят звука от целебната Тибетска пееща купа като “звук на празнотата” или “звук на вселената”.

 

Тибетска пееща купа Джамбати

За лечебните свойства на Тибетската пееща купа-Нутрима-бг-1

 

Тибетската пееща купа Джамбати е един от най-впечатляващите видове пеещи купи, които ще срещнете на пазара. Тя се произвежда в Непал и нейната изключително прецизна и креативна изработка, впечатлява всеки, който се докосне до купата. В миналото, Джамбати се е използвала за различни ритуали и церемонии, както и за съхранение на зърно. 

 

Тибетска пееща купа – приложения

За какво също се е използвала в миналото купата и как тя влиза в употреба в наши дни? Уникалното при Тибетската пееща купа е, че ако налеем вода в нея и я завъртим, водата „завира“. Завирането не се получава вследствие на повишена температура, а поради преструктурирането на течността, която започва да вибрира на различни честоти. 

Звукът, възпроизведен от тези вибрации, се свързва и работи с водата в тялото ни. А както знаем, около 65% от нашето тяло е съставено от вода. Силата на плътните вибрации достига толкова дълбоко в нашия организъм, че ни помага в редица здравословни аспекти, било то психически или физически. Тяхната звукова терапия и до ден днешен се използва изключително успешно в различни видове медитации, но също и като енергийно лекарство.

 

Тибетска пееща купа – лечебни свойства

За лечебните свойства на Тибетската пееща купа-Нутрима-бг-2

 

Вибрациите на купата действат като антистрес сеанс, който възстановява и оптимизира потока на енергия, като го насочва в тези части на тялото ни, които се нуждаят най-много от помощ. Действа изключително благотворно при депресия, болка, напрежение или натрупан стрес. 

Още след първата употреба на купата, неизменно ще усетите нейното ползотворно въздействие върху цялостното Ви здравословно състояние. Тя има силата да успокоява ума и ни спасява от неприятното главоболие. В днешно време, много от нас имат проблем със съня, както и с концентрацията. 

Звукът, който купата произвежда, ни помага в тези две направления, но освен това ни помага да се чувстваме по-хармонизирани и да се справим по-лесно с тревогата и стреса от динамичното ежедневие. Тялото и умът ни моментално се усещат отпочинали, балансирани и много по-спокойни. 

Ако Ви е трудно да се съсредоточите по време на медитация и релаксация, вибрациите на Джамбати със сигурност ще ви помогнат да достигнете по-бързо до тези състояния.

Специалистите в областта твърдят, че купата е отговорна и за подобряване на имунната система, за балансиране на двете полукълба на мозъка и за възстановяване на вибрационните честоти на тялото. 

 

Финални думи

Възстановете вътрешния баланс на тялото си с помощта на лечебната Тибетска пееща купа. Дарете на тялото и ума си така желаното спокойствие и хармония, които със сигурност ще рефлектират върху вашето психическо и физическо здравословно състояние. За повече здравословни продукти, можете да посетите сайта на Infozdrave. Живейте здравословно!

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

  1. Bergmann, M., Riedinger, S., Stefani, A., Mitterling, T., Holzknecht, E., Grassmayr, P., & Högl, B. (2020). Effects of singing bowl exposure on Karolinska sleepiness scale and pupillographic sleepiness test: A randomised crossover study. PloS one, 15(6), e0233982. 
  2. Goldsby, T. L., & Goldsby, M. E. (2020). Eastern Integrative Medicine and Ancient Sound Healing Treatments for Stress: Recent Research Advances. Integrative medicine (Encinitas, Calif.), 19(6), 24–30.
  3. Goldsby, T. L., Goldsby, M. E., McWalters, M., & Mills, P. J. (2017). Effects of Singing Bowl Sound Meditation on Mood, Tension, and Well-being: An Observational Study. Journal of evidence-based complementary & alternative medicine, 22(3), 401–406. 

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации