Спортната раница – верен спътник по пътя към мечтаното тяло

От Иван

 

С постепенното затопляне на времето в главата ни се появяват мисли за плаж, море, коктейли, авантюри и разни други летни щуротии. Преди това обаче, пред нас изниква едно предизвикателство, а именно как да изваем перфектното лятно тяло. Тук няма какво да се заблуждаваме. За съжаление това не става никак лесно. От години ни пробутват какви ли не мехлеми, вълшебни колани, чайове и каквото още се сетите, но истината е само една – стегнато и красиво тяло се постига с усилени тренировки и правилна диета.

Дали ще бягате в парка, ще вдигате тежести във фитнеса или пък ще изберете да тренирате групово, е без особено значение. Важното е да се движите. Понякога обаче, мотивацията е изключително трудна. Знаем добре какво е да отивате на тежка тренировка след още по-тежък и уморителен ден в офиса. В такива случаи Ви трябва доза допълнително вдъхновение. Може да го почерпите например от новата си спортна раница. Защо не?

Разбира се, когато решите да ходите на фитнес, първото от което решавате, че имате нужда, е някакъв вид клин и точните обувки. Лесно можете да комбинирате клина с някоя тениска за начало. Обувките, от своя страна, също са важни, защото трябва да са удобни и леки. Но някак повечето хора пренебрегват раницата. В крайна сметка, не можете да ходите на тренировки с някаква торба нали? Истината е, че точният избор на раница може да Ви помогне особено много в мотивацията преди тренировките. А е и важно къде носите нещата си!

 

Как да изберем правилната спортна раница?

Спортната раница - верен спътник по пътя към мечтаното тяло-1

 

Първо, защо раница, а не сак? Раницата е по-практична, по-малка и по-удобна за носене. Така, ако отивате на фитнес директно след офиса, ще Ви бъде много по-лесно с раничката – мятате я на гръб и към залата. Но какво е важно когато избирате спортна раница?

  1. Размер – в зависимост от това колко и какви неща трябва да съхранявате, е необходимо да прецените колко голяма раница Ви трябва. Задължително в нея трябва да има място за дрехите Ви за тренировката плюс обувки. Добре е да има и страничен джоб за бутилка с вода. Всъщност почти всяка по-голяма раничка в случая би стигнала за тези неща. Но ако вземате душ веднага след тренировка ще имате нужда от по-голяма раница или дори сак, в които да сложите нещата за баня.
  2. Материя – най-добре разбира се да е от водонепропусклив плат или просто от текстил, но с някаква водозащита макар и минимална. Така ще можете да ползвате своята раничка дори и през есента и зимата, когато шанса за валежи е по-голям. Не препоръчваме кожените раници, поради простата причина, че те тежат повече.
  3. Джобове – споменахме вече, за малкия страничен джоб за вода. Освен него е хубаво да имате и друго малко джобче с цип, където да съхранявате по-важни неща, докато тренирате.
  4. Цвят, тук вече всичко е във вашите ръце, в зависимост от предпочитанията Ви. Винаги на мода при дамите са розово, зелено и черно, докато при мъжката аудитория, любимите цветове са синьо или черно. Трябва да знаете дали искате вашата спортна раница да бъде акцент на визията Ви или да е в цвят, който лесно можете да съчетаете с останалите Ви дрехи.
  5. Цена, разбира се, че и тя е важна. Ако сте начинаещи в спорта, за който Ви трябва раница, може би не не е нужно да хвърляте „луди“ пари в екипировка, тъй като не е сигурно колко време ще продължи интересът Ви към този спорт. Всяка раница до 45-50 лв. би трябвало да Ви свърши страхотна работа. Все пак резултатите и мечтаното тяло идват преди всичко с голямата вътрешна мотивация и дисциплина.

 

Финални думи

Естествено, че всички имаме своите трудни моменти. Именно тогава, една свежа цветна раничка за спорт, със сигурност би Ви помогнала да се усмихнете и да отидете на поредната си тренировка с позитивизъм. 

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации