Как да преборим депресията чрез Актив Ситинг?

От Нутрима

 

Депресията е сериозно психично състояние, което се характеризира с понижение в настроението, загуба на интерес към удоволствията и наслажденията, намалена енергия. Това е често срещано състояние и може да засегне всеки, независимо от възраст и пол.

Всеки може да изпадне във въртележката, наречена “депресия”. Преборването е трудно, постепенно и се изискват време, грижи и търпение.

 

Причини за развитие на депресията

Как да преборим депресията чрез Актив Ситинг-Нутрима-бг-2

 

Причините за депресията са сложни и обикновено включват комбинация от генетични, биологични, психологични и социални фактори. Някои от основните причини и фактори, които могат да допринесат за развитието на депресия, включват:

 

Генетика: Има доказателства, че генетичният фактор може да играе роля в наследяването на склонност към депресия.

Неврохимични дисбаланси: Нарушения в химичния баланс на мозъка, особено на невротрансмитерите като серотонин, норепинефрин и допамин, могат да допринесат за депресията.

Събития и стрес: Травматични събития, загуба на близък човек, финансови или социални затруднения могат да бъдат фактори.

Психологически фактори: Ниско самочувствие, перфекционизъм и негативен вътрешен диалог могат да увеличат риска за депресия.

 

В днешно време последните два фактора, стават все по-често срещани причини за депресивните състояния в света изобщо. Другата тенденция е свързана с младото поколение, което изпитва повече от тези негативни емоции и състояния. Те могат да се трупат с дни, месеци, години трайно и незабелязано.

Най-добрият съвет винаги е – Ако се чувствате депресирани или забелязвате подобни симптоми при близък човек, да потърсите помощ от медицински специалист, като психиатър или психотерапевт. Те могат да поставят диагноза, да предложат подходящо лечение и да помогнат да се справите с депресията.

 

Методът Актив Ситинг и депресията

Как да преборим депресията чрез Актив Ситинг-Нутрима-бг-1

 

Друго, което знаем, че работи, са съветите на Константин Ковачев и Методът му Актив Ситинг. Занимава се с приложна кинезиология и работата му се е доказала, именно чрез собствения път, по който минава. 

Какво ни споделя той: “Преди години бях в не много добро състояние. Страдах от различни болежки свързани с работата ми като кинезитерапевт – болки в китките, лявото рамо, изтръпване и чести болки в кръста. Бях започнал да качвам и доста килограми – 15 над нормата ми. Пиех обезболяващи и често се разболявах. Като кинезитерапевт използвах методи, с които се самолекувах и проблемите намаляваха, но не изчезваха напълно, а се появяваха отново и отново.

Същото нещо наблюдавах и при пациентите, с които работех.Това е наука за движение на енергиите в тялото. С нейна помощ научих повече за човешкото тяло и причините за възникващите проблеми в него. Разбрах, че балансът на структура, биохимия и емоции е основен фактор за правилното функциониране на целия организъм.” 

Освен познатите ни различни подходи като психотерапия, лекарства, физическа активност и социална подкрепа, Константин Ковачев се занимава точно с физическа и емоционална трансформация. 

“Книгите Методът Актив Ситинг и ФЕТ, онлайн програмата Физическа и Емоционална трансформация, са предназначени за работа на физическо и емоционално ниво с гимнастиката „Актив Ситинг“,  и упражнения, специално създадени и подбрани за баланс на емоционалното ни състояние. Като хора, ние страдаме от неовладени емоции. Що се отнася до ефективността от програмата, тя зависи само от това дали ще я изпълнявате. 

Някои хора се повлияват бързо, други – по-бавно. Всеки ще разбере повече за себе си и ще промени и балансира над 20 емоции за 3 месеца.”  Така ще сте по спокойни и ще взимате по адекватни за себе си решения – това споделя автора на книгата Актив Ситинг.

 

В заключение

Важно е да разберете, че депресията е лечимо състояние и много хора успяват да се възстановят напълно или да научат как да управляват симптомите си.

 

Хареса ли ви тази статия?

Хареса ли ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу. Алтернативно, можете да се включите в някоя от дискусиите на здравословен форум Нутрима.

Благодарим ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации