Как да изберем спортна бутилка за многократна употреба?

От Иван

 

Как да изберем подходяща спортна бутилка за многократна употреба? 

При почти всяка физическа активност можете да видите хора, които използват бутилки с вода и обикновени пластмасови PVC бутилки, които след изпразване най-често се озовават в кофата за боклук. Кое решение е по-добро, по-зелено и по-здравословно за вас? Как да изберете подходяща спортна бутилка за многократна употреба? 

 

Защо си струва да вземете екологична бутилка за вода с вас?

Замисляли ли сте се колко пластмасови бутилки изхвърляте всяка година в кошчето? Или колко PVC бутилки сода са изхвърлени от псевдо-туристите по пътеките? Колко хиляди тона пластмаса плуват в океаните, отравяйки водата и животни? Цифрите са огромни и нашата планета бавно губи способността си да се справя с тях.

Една от малките стъпки за подобряване на това положение определено е използването на бутилка за многократна употреба. Ако искате да се грижите за околната среда, тези видове бутилки са идеалното решение за вас!

Модерният дизайн прави бутилките за вода идеални за ежедневна употреба на работното място, у дома, или при туристически излет, като най-често се поставят в чанта или раница. Освен това, най-добрите производители на пазара гарантират най-високото им качество и безопасност при употреба.

Повечето бутилки с вода са оформени така, че да се вписват перфектно в страничните джобове на туристическата раница. 

Ако бутилка за вода е това, от което се нуждаете, прочетете какви видове има и как да изберете правилната бутилка за вас.

 

Какви видове бутилки за вода има?

Как да изберем подходяща спортна бутилка за многократна употреба-Нутрима-бг-1

 

Стоманени бутилки за вода

Стоманените бутилки за вода са практични и издръжливи, но винаги могат да възникнат вдлъбнатини, когато бутилката падне върху твърда повърхност. Изработени са предимно от неръждаема стомана и алуминий.

Когато купувате алуминиева бутилка, уверете се, че тя идва от надежден производител и че вътрешността на бутилката е защитена срещу реакция с течността. Такава защита е важна, тъй като алуминият е вреден за здравето. Металните бутилки са покрити със специален нехлъзгащ се слой, което ги прави лесни за държане и отваряне дори когато носите ръкавици. 

 

Термични бутилки

Най-често изработени от висококачествена стомана, те имат двойни стени за по-добра топлоизолация на флуида. Принципът на действие е същият като в термос. Термичните бутилки обаче се затварят със запушалка, тъй като това решение гарантира, че температурата на излятата вътре течност се поддържа висока или ниска.

 

Бебешки бутилки

Това е специален вид бутилка, към която децата стават много привързани. Без любимата бутилка на детето Ви не можете да отидете на пътешествие или дори на разходка в парка. Детските бутилки са по-малки от версиите за възрастни. Добрата бутилка трябва да бъде оформена така, че да помогне на детето да я задържи. Методът на пиене също трябва да бъде прост, така че детето да може да се справи само с бутилката. 

 

Какъв капацитет, цвят и форма да изберете?

Когато избирате подходящата за вас бутилка вода, трябва да вземете предвид какъв капацитет ще бъде адекватен за физическата активност, която извършвате. Например, за джогинг е най-добре да изберете малка, тънка бутилка с вместимост от 250 до 500 мл, която може да се побере в джоба на блузата или в чанта на ханша.

Бутилката за ежедневна употреба у дома или за работа трябва да има малко по-голям капацитет – в идеалния случай от 0,5 до 0,8 литра например. За туризъм и колоездене ще бъде подходяща бутилка с вместимост над 1 литър, а някои избират и по-големи обеми.

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации