Как да изберем подходящо фитнес облекло?

От Иван

 

Видове фитнес облекло

Вероятно не сте единствените, които след тежка тренировка се чувстват приятно изтощени, доволни от положения труд и в същото време покрити с пот. Вярвате или не, дрехите, които носите по време на тренировка, могат да променят начина, по който се чувствате. Подходящото фитнес облекло е от първостепенна важност, ако желаете да тренирате оптимално и да постигате максимални резултати. 

Някои от основните фактори, които могат да повлияят на това колко удобни са дрехите ви за физически упражнения и как се чувствате в тях, биват материята, кройката, и дали са подходящи за вида физическо занимание, което ще практикувате. Някои тъкани са предназначени да извеждат потта от тялото по време на тренировка, а други да я абсорбират. Що се отнася до подходящото фитнес облекло, някои избори са по-добри от други.

На пазара за спортни комплекти има много модели, произведени от дишащи синтетични тъкани. Тази материя буквално отвежда потта далеч от кожата ви, което спомага за нейното по-бързо изпаряване. Дрехите, изработени от тъкани, съдържащи полипропилен са добър избор за упражнения и други дейности, при които е вероятно да се потите много. Полипропиленът позволява на потта да се изпари от кожата, без да се пропива и да Ви кара да се да се чувствате дискомфортно.

Памучните тениски и спортни долнища, от друга страна, абсорбират потта и не я отвеждат навън. Те не допринасят и за бързото й изпаряване. Ето защо памучните дрехи не са особено подходящи, тъй като ще се чувствате тежки и мокри, докато тренирате. В допълнение, никога не носете дрехи от материали на каучукова или гумена основа. Тези материи задържат потта и не ѝ позволяват да се изпари. Това, от своя страна, води до повишена телесна температура, по време на физическите упражнения. 

 

Как да изберем подходящо фитнес облекло?

Как да изберем подходящо фитнес облекло-Нутрима-бг-1

 

За да сте сигурни, че дрехите ви за тренировка отговарят на телосложението Ви и вида на упражнението, което сте планирали, трябва да носите дрехи, които са свободни и удобни. Разбира се, ако бягате или карате велосипед, избягвайте спортни долнища с широки крачоли, които могат да се заплетат в педалите или краката Ви. За дейности като йога или пилатес еластичните тъкани, които отвеждат потта навън, са чудесен избор. Като цяло, избягвайте фитнес облекло, което пречи на дейността, която планирате да извършите.

Ако спортувате на открито или практикувате сезонни спортове, може да Ви се наложи да променяте спортното облекло, в зависимост от сезона. Например, през топлите летни месеци, не забравяйте да изберете тъкани, които позволяват на кожата ви да диша и да изкарва потта. Използвайте фитнес облекло, което е удобно и ви позволява да се движите свободно.

През зимата ще трябва да се обличате топло. И все пак, имайте предвид, че ще засилвате сърдечния си ритъм и ще покачвате телесната си температура. Облечете се на слоеве, които можете да премахнете при нужда. Обличайте се така, сякаш навън е по-топло, отколкото показва термометърът. Дръжте дрехите за изпотяване от вътрешната страна и използвайте изолационен слой отгоре. Винаги покривайте главата, ушите и ръцете си, за да ги предпазите от студа. Нищо не може да развали тренировката на открито по-бързо от дъжда или силния вятър. Носете външен слой, който ще Ви предпази от природните елементи.

Можете да намерите богата селекция от качествено фитнес облекло на сайта на reddogfitness.com

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации