Брекети – 3 полезни съвета за начинаещи

От Иван

 

Повечето хора, които са прибягвали до употребата на брекети, вероятно ще Ви споделят, че един от най-хубавите дни в живота им е денят, в който са ги свалили. И не толкова заради евентуалния дискомфорт, колкото заради гледката, която се открива след това – свежа усмивка и перфектно подредени зъби. Продукт на отдаденост и постоянство, както от тяхна страна, така и от страна на личния им ортодонт. “Трай бабо за хубост”, е казал народът и с право. 

В тази статия ще Ви запознаем с 3 от най-полезните съвети, насочени към тези от вас, които се сблъскват с употребата на брекети за първи път. 

 

1. Не се отказвайте

Срокът за лечението с брекети до голяма степен зависи от сериозността на вашия дентален проблем. Някои може да се нуждаят от лечение в продължение на 6 месеца, докато други трябва да се подложат на лечение до 2 години. В която и ситуация да попаднете, знайте, че в крайна сметка ще постигнете целта си, затова не се отказвайте.

 

2. Преминете към електрическа четка за зъби

Вече ще трябва да почиствате нещо повече от зъбите си и заобикалянето на брекетите може да се окаже леко предизвикателно. Докато ръчните четки за зъби вършат добра работа, електрическата е много по-лесна за използване и може да почисти тези трудно достъпни места в устата, като задните ви кътници. 

 

3. Избягвайте твърдите храни

Жилавото месо и твърдите храни могат да се окажат големи неприятели, когато носите брекети. Въпреки че хрупкавите плодове и зеленчуци са идеални за вашето здраве, те може да не са толкова добри за вашите зъби, когато имате брекети. Препоръчително е да нарежете хрупкавите и твърди храни на по-малки парчета и частично да ги сготвите, преди консумация.

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации