Боров прашец с каротеноиди – комбинация за здраве

От Иван

 

Знаете ли, че в началото на миналия век, средната продължителност на живота е била под 50 години? Само сто години по-късно, което от еволюционна гледна точка е по-малко и от милисекунда, продължителността на живота е нараснала с повече от 30 години. Днес, хората спокойно могат да очакват, че ще достигнат осемдесетия си рожден ден – нещо, което е звучало като научна фантастика, само преди век. 

А знаете ли, че този голям скок няма нищо общо с гените? Да, точно така! Всичко се дължи на напредъка в общественото здравеопазване и здравословния начин на живот. През последните десетилетия, хората осъзнават все повече важността на целесъобразното хранене и негативните последствия от вредните навици. Това наистина е добра новина, И все пак, пътят напред е дълъг. 

Въпреки полезната информация, въпреки все по-достъпната здравословна храна и самоосъзнаването на хората, мнозина все още изпитват трудности и липса на знания, за това как да се хранят здравословно или как да водят здравословен начин на живот. Ако пък знанията или желанието са на лице, времето се оказва недостатъчно. 

И наистина, все повече хора желаят да подобрят хранителните си навици и да започнат да водят един по-здравословен начин на живот, но забързаното ежедневие и дългите часове в службата, се оказват сериозна пречка. Нека обаче не бързаме да се отчайваме. Нека не позволяваме на липсата на време да попречи на желанието ни за едно по-здравословно “Аз”! Но как? – С лечебната сила на природата, събрана в натурални микробанки, а именно хранителните добавки.

 

За хранителните добавки

Хранителните добавки съществуват от край време, но не всички заслужават вниманието ни или още по-малко доверието ни. Те предлагат една наистина добра алтернатива, с която да повишим качеството си на хранене, но не бива да забравяме, че трябва да ги използваме в комбинация с балансираната диета, а не като неин заместител. Целта на хранителните добавки не е да изместват здравословното хранене, а да го допълват.

Ето защо е важно да изберете добавка, която съдържа изцяло натурални съставки с доказани здравословни качества и взаимодопълващ ефект. Добавка, в която липсват изкуствени агенти и която има доказан произход. Една такава добавка, която може да бъде намерена на нашия пазар, е хранителната добавка с екстракти от боров прашец, тиква, морков и орехи, на компанията New Era Health Industry Group.

New Era Health Industry Group е високотехнологична китайска компания, с над 30-годишна традиция в разработката и производството на натурални добавки с най-високо качество и най-чисти съставки. Компанията е 3-кратен носител на А клас на доверие – награда която е печелена само от Китайската национална банка и Китайската петролна компания.

Прочетете още: Защо да изберем боров прашец Guozhen на New Era?

 

За ползите от приема на добавка с боров прашец, тиква, морков и орехи

Боров прашец с каротеноиди - комбинация за здраве-Нутрима-бг-1

 

Хранителната добавка с екстракти от боров прашец, тиква, морков и орехи съчетава в себе си най-доброто от природата в уникална комбинация. Сами по себе си, съставките съдържат мощни антиоксиданти, витамини и минерали и изразяват редица благоприятни за здравето свойства. Когато бъдат комбинирани обаче, ефектът става синергичен, а ползите за здравето – още по-големи. 

 

 • Боров прашец – боровият прашец се добива по специална технология от Pinus massoniana – вид бор, който е характерен за районите на Югоизточна Азия и Китай. Богат е на мощни антиоксиданти, витамините А, В, С, D и Е, важни минерали, фитонутриенти, фибри и над 100 вида ензими. Усвоява се изключително лесно от тялото.
 • Тиква – този популярен у нас зеленчук, с наситено оранжев цвят, крие мощен коктейл от полезни хранителни вещества. Едно от активните вещества в тиквата се нарича каротин – вид каротеноид с мощно антиоксидантно действие и редица доказани ползи за здравето, в това число очите, бъбреците, черния дроб, сърдечно-съдовата система и храносмилателния тракт. Наред с него, тиквата е богата и на цитрулин, фибри, витамини от група В и С, желязо, калий, фосфор и магнезий.
 • Морков – може би това е зеленчукът, който се нуждае от най-малко представяне, и все пак е добре да споменем, че морковите са едни от най-богатите източници на бета-каротин – биоактивно вещество (отново от групата на каротеноидите) с мощни антиоксидантни свойства, което играе ролята на прекурсор на витамин А. Този растителен представител е изключително полезен за очите, както и за укрепването на имунната, сърдечно-съдовата и нервната система. 
 • Орехи – орехите са едни от най-полезните ядки. Богати на фибри, белтъчини, моно- и поли-ненаситени мазнини, витамини и минерали, тези природни резервоари на ценни хранителни вещества оказват редица ползи за цялостното благосъстояние на тялото. 

Прочетете още: Хранителни свойства на боровия прашец – Част 1

 

Ето и някои от най-изявените здравословни ползи от комбинацията на тези растителни представители

Комбинацията от боров прашец със зеленчуци и плодове, богати на каротеноиди, носи редица ползи за цялостното здраве на тялото, както физическото и психическото, така и емоционалното. Добавката съчетава в себе си най-доброто от природата, за да Ви предложи един добър и лесен начин за подобряване и допълване на вашата диета.

Каротеноидите са вид растителни пигменти, които са отговорни за червения, жълтия и оранжевия цвят на зеленчуците и плодовете. Едни от най-известните каротеноиди са бета-каротин, ликопен, лутеин, бета-криптоксантин и зеаксантин. Тези съединения изразяват изключително мощни антиоксидантни свойства, помагат в борбата с рака, използват се като средство против стареене, защитават клетките на тялото от вредното въздействие на свободните радикали и укрепват функцията на имунната система.

 

Комбинацията от боров прашец със зеленчуци и плодове:

 • Укрепва имунната система 
 • Подобрява действието на храносмилателната система
 • Понижава нивата на лошия LDL холестерол
 • Подобрява мозъчната функция
 • Подпомага работата на черния дроб 
 • Стимулира сърдечния мускул  
 • Подобрява зрителното здраве
 • Инхибира растежа на раковите клетки
 • Регулира нивата на кръвна захар
 • Подпомага отслабването
 • Забавя процесите на стареене

 

Откъде да закупя добавка с екстракт от боров прашец със зеленчуци и плодове?

Боров прашец с каротеноиди - комбинация за здраве-Нутрима-бг-2

 

Можете да закупите добавка с екстракти от боров прашец със зеленчуци и плодове (тиква, морков и орехи) от онлайн магазина на Jiznen.com – официален дистрибутор за България, на натуралните хранителни продукти на New Era Health Industry Group. Всички хранителни добавки, които ще намерите в магазина на Jiznen, са с най-високо качество и съдържат съставки в най-чиста форма. 

Препоръчителната дневна доза е 1 – 2 сашета дневно, разтворени в топла вода. Преди употреба се запознайте добре с препоръките на производителя.

 

Купи боров прашец със зеленчуци и плодове

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

 1. Chamawan P, et al. (2017). Effects of pine pollen extract in relieving hot flushes in sex hormone-deficient rats. Thai Pharmacol.
 2. L. Zhao, et al. (2007). Nutritive value of Masson Pine pollen (Pinus massoniana) in comparison to wheat bran and effects on stool characteristics in a pig model.
 3. Lee K-H, et al. (2008). Antioxidant and anti-inflammatory effect of pine pollen extract in vitro. Phytotherapy Research.
 4. Mao G-X, et al. (2012). Antiaging effect of pine pollen in human diploid fibroblasts and in a mouse model induced by D-galactose. Oxidative Medicine and Cellular Longevity.
 5. Zhou C, et al. (2018). Preliminary characterization, antioxidant and hepatoprotective activities of polysaccharides from Taishan Pinis massoniana pollen. MDPI.

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации