5 съвета за безопасността на вашето бебе

От Иван

 

Безопасността на детето е отговорност на всеки родител. Следващите съвети ще Ви помогнат да не допускате бебето да си навреди в ранните му години на развитие. И така, нека започваме. 

 

Безопасността на бебето в колата

  1. Винаги използвайте столче за кола, когато пътувате с моторно превозно средство. Прочетете внимателно инструкциите за безопасната на столчето, както и инструкциите в ръководството за употреба на вашия автомобил. Уверете се, че седалката е монтирана правилно. Препоръчително е закупуването на ново столче за кола освен ако не сте сигурни, дали използваната седалка е претърпяла инцидент. НИКОГА не носете бебето си в скута, докато се возите в кола.
  2. През първите 2 години от живота на бебето, столчетата за кола трябва да са обърнати към задната част на превозното средство. Най-сигурното място за столчето за кола е средата на задната седалка. НИКОГА не поставяйте бебето на предната пътническа седалка на автомобила, особено при тези с въздушни възглавници. Ако имате превозно средство без задна седалка, трябва да изключите въздушната възглавница, докато бебешката седалка е в колата.
  3. Проверявайте от време на време ограниченията за височината и теглото на столчето за кола на детето си, за да сте сигурни, че не са го надраснали. Също така ще трябва да регулирате позицията на коланите, когато бебето ви става по-голямо.
  4. За да сведете до минимум риска детето случайно да бъде изоставено (забравено) в колата или да остане в капан вътре, оставете чанта, куфарче, обувка или мобилен телефон на задната седалка. По този начин ще си създадете навика да проверявате задната седалка, преди да напуснете превозното средство. Уговорете се с детските ясли или градини, да ви се обадят, ако детето не се появи според очакванията.
  5. Винаги заключвайте колата и багажника си. Това се отнася и за случаите, в които колата е паркирана на алеята у дома. Дръжте ключовете далеч от обсега на малките.

Изберете, нови столчета за кола със сертификати за качество и безопасност от: bebeland.net

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации