3 от най-добрите съвети срещу лош дъх

От Иван

 

Някои хора са убедени, че имат лош дъх, когато дъхът им е напълно неутрален. Други пък имат ужасен дъх, не го осъзнават. И наистина – понякога може да е трудно да помиришеш собствения си дъх, затова нека не бързаме да виним хората около нас за лоша хигиена. 

Вече може би се чудите дали вие не страдате от лош дъх? – Помолете някого, на когото имате доверие, да ви даде честно мнение, но нека не е веднага след консумацията на сандвича с риба.

Ако подозренията ви се потвърдят и се окажете с лош дъх, не се притеснявайте. Има много доказани методи, чрез които да премахнете неприятния мирис. Нека разгледаме по-подробно 3 от тях.

 

1. При лош дъх, мийте зъбите си редовно

Плаката – това лепкаво натрупване върху зъбите, събира бактерии, които причиняват неприятен дъх. Храната, която остава между зъбите, също добавя към проблема. При лош дъх, мийте зъбите си поне два пъти на ден и почиствайте с конец поне веднъж. Ако сте загрижени за дъха си, може да правите тези процедури по-често.

 

2. Избягвайте храни, които причиняват лош дъх

3 от най-добрите съвети срещу лош дъх-Нутрима-бг-1

 

Колкото и да са полезни за здравето, лукът и чесънът са големи неприятели, що се отнася до дъха. Дори и пастата за зъби не помага, след това. Веществата, в тези зеленчуци, които причиняват лошия дъх, проникват в кръвта и пътуват до белите дробове, след което ги издишвате и карате хората, около вас, да пристъпват назад.

 

3. Поддържайте здрави венци

Болните венци причиняват лош дъх. Бактериите се събират в джобовете в основата на зъбите, което създава лоша миризма. Ако имате заболяване на венците, посетите пародонтолог, който е специализиран в лечението им.

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации