3 ценни съвета за сигурно онлайн пазаруване

От Иван

 

В днешно време, терминът “онлайн пазаруване” се е превърнал в неизменна част от нашето ежедневие. А и как няма – изборът е огромен, пазаруването е сигурно, доставката е бърза. Дори връщанията са лесни. Пазаруването никога не е било по-лесно или по-удобно. Да не говорим, че е и много по-безопасно, особено сега, когато живеем в трудните времена на пандемията от коронавирус. 

Всяка година, все повече магазини преместват бизнеса си онлайн, осъзнавайки факта, че все повече хора имат достъп до интернет и избират да правят покупките си от удобството на техния дом. Но за съжаление, с нарастването на онлайн потреблението, нарастват и онлайн измамите. Ето защо е препоръчително да бъдете внимателни, когато прибягвате до онлайн пазаруване и да не приемате всичко за чиста монета.

В тази статия ще Ви запознаем с 3 ценни съвета за сигурно онлайн пазаруване. Следвайте тези съвети за безопасно и приятно пазаруване в мрежата. 

 

3 ценни съвета за сигурно онлайн пазаруване

3 ценни съвета за сигурно онлайн пазаруване-Нутрима-бг-1

 

Ето някои наистина прости начини за безопасно пазаруване онлайн. В най-общи линии, преди да направите онлайн покупка, било то на био храна или спортна стока, проучете търговците онлайн, за да се уверите, че са легитимни. Уверете се, че уебсайтът е защитен. Запознайте се с вашите права и политиката за връщане. Поддържайте актуална защита на софтуера и вирусите и използвайте надеждни пароли. Не използвайте обществен Wi-Fi. И най-важното – бъдете разумни – ако една оферта изглежда твърде добре, за да е истина, вероятно е така.

 

1. Използвайте познати сайтове

Започнете от доверен сайт. Резултатите от търсенето могат да бъдат подправени, за да ви заблудят, особено когато се отдалечите от първите няколко страници в Гугъл. Ако познавате сайта, има по-малка вероятност да бъдете измамени.

Пазете се от правописни грешки или сайтове, използващи странни домейн имена – това са най-старите трикове. Да, офертите на тези сайтове може да изглеждат примамливи, но това е трик, с който измамниците целят само едно – да се сдобият с вашите банкови детайли. Например, когато купувате спортни стоки, сведете избора до тези спортни онлайн магазини, които познавате добре.

 

2. Не предоставяйте ненужна информация

Нито един онлайн магазин за електронно пазаруване не се нуждае от вашето ЕГН или рождения Ви ден, за да прави бизнес. Ако обаче онлайн измамниците се сдобият и с тези данни, наред с детайлите на банковата Ви карта, те могат да нанесат много щети. Когато е възможно, по подразбиране се отказвайте да предоставяте излишна информация за себе си. 

 

3. Проверете за катинарчето

Никога не купувайте онлайн от сайт, без SSL криптиране. URL адресът на сайтовете, с инсталирана SSL защита, започва с HTTPS, вместо с HTTP. Освен това, ше се появи икона на заключен катинар, обикновено вляво от URL адреса, в зависимост от вашия браузър. HTTPS вече е стандартен дори за сайтове, които не предлагат онлайн пазаруване, до такава степен, че Google маркира всяка страница без допълнителното S като несигурна, така че този сайт да се откроява още повече.

 

Сигурно онлайн пазаруване – финални думи

 

Онлайн пазаруването ни предлага чудесен начин за сравняване на цените, намиране на изгодни оферти и спестяване на пари от всяко място с интернет или мобилна връзка. Но тъй като популярността му се увеличава, нарастват и рисковете, като все повече хора се опитват да Ви измамят или да откраднат данните на вашата карта. Следвайте тези прости правила, с които Ви запознахме в днешната статия, за безопасно, сигурно и приятно онлайн пазаруване.

Повече полезна информация и съвети за онлайн пазаруването можете да намерите на сайта на izbrah.com

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации