3 ценни съвета при избор на дамски пижами

От Иван

 

Комфортна дамска пижама, уханието на чисто спално бельо и удобен матрак – мечтата на всяка една дама след дълъг и изморителен ден. Но как да подходим при избора на дамски пижами, така че да се чувстваме комфортно докато си почиваме?

Не е тайна че дамите са по-придирчиви в избора на дрехи. Същото важи и при за избора на дамски пижами. В тази статия ще Ви запознаем с 3 важни съвета, които ще Ви улеснят максимално в избора на най-важната дреха – нейно величество пижамата!

 

Съвет # 1 при избор на дамски пижами: Сезонът

3 съвета при избора на дамски пижами-Нутрима-бг-1

 

Първият и много съществен момент при избора на дамски пижами е да съобразете пижамата със сезона, в който ще я носите. Независимо, че спите с нея под топлите завивки, където температурата през годината е приблизително една и съща, важно е да подбирате пижамата спрямо сезона.

Например, за летните месеци Ви съветваме да изберете къс модел пижама, която да бъде или едно цяло (тип рокля), или съставена от две части, изработени от леки и дишащи материи. Всяка дама има собствено възприятие и търпимост към външната температура. Точно затова е въпрос на личен избор да изберете дали пижамата да бъде с къс ръкав или с тънки презрамки.

 

Съвет # 2 при избор на дамски пижами: Размерът

3 съвета при избора на дамски пижами-Нутрима-бг-2

 

Второто златно правило се отнася до размера на пижамата! Особено важно е пижамата да бъде избрана в подходящия размер. На първо място тя със сигурност не трябва да Ви стяга, а да пада свободно по тялото Ви. В този ред на думи, шевовете не бива да Ви притесняват.

Съветваме Ви да заложите на една идея по-голям размер когато избирате дамски пижами. Това ще Ви осигури удобство да се движите и да се въртите в леглото без дрехата върху вас да Ви опъва и да Ви създава излишен дискомфорт.

 

Съвет # 3 при избор на дамски пижами: Материята

3 съвета при избора на дамски пижами-Нутрима-бг-3

 

Последно, но със сигурност не на последно място – обърнете сериозно внимание на материята. Нямате представа колко важен е платът, от който е изработена вашата дамска пижама. Модните дизайнери и моделиери добре знаят, че всеки плат си има сезон, така като всеки плат си има и предназначение.

Важно правило тук, което никога не трябва да пренебрегвате, е да четете етикетите на вашите дрехи. Изключително важно е от какво е изработена пижамата. Най-добре заложете на естествени материи – с тях никога няма да сгрешите.

Най-подходящите материи за дамски пижами са памучните платове, коприната или сатенът. Коприната и сатенът са много подходящи за летни пижами, защото държат хладно. Също така нищо не може да се сравни с нежния и гладък допир на тези материи.

Памукът също има редица преимущества като това, че поддържа естествената температура на тялото. Той позволява на кожата да „диша“, не я спарва и не я задушава.

 

Финални думи

Удобството е нещо, което всеки от нас заслужава. Пижамата е дрехата, в която се отпускаме комфортно през времето си за почивка. Подберете я внимателно. Не бързайте в избора си, защото това е наистина важно.

Ако се спрете на правилния модел дамски пижами, съчетан с точния размер и удобна материя, Ви обещаваме, че те ще Ви се отплатят многократно като Ви дарят с незабравима почивка и пълноценен сън. Можете да намерите богато разнообразие от дамски пижами в онлайн магазина Textile.bg

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

  1. Castillo M. (2014). Dress for success. AJNR. American journal of neuroradiology, 35(11), 2027–2028. 
  2. Chow, C. M., Shin, M., Mahar, T. J., Halaki, M., & Ireland, A. (2019). The impact of sleepwear fiber type on sleep quality under warm ambient conditions. Nature and science of sleep, 11, 167–178. 
  3. Shin, M., Halaki, M., Swan, P., Ireland, A. H., & Chow, C. M. (2016). The effects of fabric for sleepwear and bedding on sleep at ambient temperatures of 17°C and 22°C. Nature and science of sleep, 8, 121–131.

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации