До кога е препоръчително да кърмим нашето бебе?

От Иван

 

Ако кърмите новороденото си бебе в продължение на няколко дни, то ще получи вашата коластра, предоставяйки му така необходимите антитела и други полезни хранителни вещества. Кърменето осигурява на вашето бебе първата и най-важна имунизация и помага на храносмилателната му система да заработи оптимално и безпроблемно. 

Кърменето осигурява естествен подход към храненето на новороденото бебе. To се ражда с необходимите инстинкти, за този процес. Дори нещо повече – кърменето помага на собственото Ви тяло да се възстанови от раждането. Като се има предвид колко малко е необходимо и колко много ще спечели вашето бебе, съветваме Ви да обмислите добре този важен аспект от майчинството.

 

До кога е препоръчително да кърмим нашето бебе?

До кога е препоръчително да кърмим нашето бебе-Нутрима-бг-1

 

Колко дълго да продължите да кърмите е лично решение на всяко семейство. Световната здравна организация препоръчва ексклузивно кърмене в продължение на първите 6 месеца, след което е желателно да продължите да кърмите, като комбинирате с твърда храна в продължение на 2 години или толкова, колкото желаете вие и вашето бебе. И все пак, дори и кърменето да не се получи, по една или друга причина, можете да сте спокойни, че дори и няколко дни кърма са изключително важни за новороденото.

Дали ще кърмите новороденото си бебе за само няколко дни или няколко години, решението е изцяло ваше. Имайте предвид обаче, че това е най-добрият старт, който можете да дадете на вашата рожба. Нещо, за което никога няма да съжалявате. Дори можете да решите да кърмите бебето си, докато се отбие само. По този начин ще сте сигурни, че сте посрещнали всичките му хранителни и емоционални нужди и то по най-здравословния и натурален начин.

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации