Боров прашец с рибен колаген – тайната на младостта

От Иван

 

Напредването на възрастта е напълно естествен процес, който спохожда всеки един от нас. Стареенето засяга почти всяка част от тялото ни, както вътрешно, така и външно. При някои хора тези промени са по-видими, докато при други – не толкова. И все пак, изводът е ясен – с течение на годините, телата ни се променят, така както се променя мисленето ни и физическите ни способности. И макар че не можем да спрем този процес, определено можем да го забавим. В тази статия ще ви подскажем как!

Съществуват редица практики и методи, които ще ви помогнат да забавите промените на времето, така че да се радвате на остър ум, издръжливост и еластична кожа за по-дълго. Част от тях включват целесъобразно хранене, редовна физическа активност и пълноценен сън. Но за тях сме чували много и сме добре запознати. Това, което е по-малко известно обаче, е комбинацията от два природни дара, за които е доказано, че могат да забавят стрелките на времето и то изключително ефикасно. Тази комбинация, наричана от мнозина “тайната на младостта”, се състои от боров прашец и рибен колаген. 

 

Какво е боров прашец?

Боров прашец с рибен колаген - тайната на младостта-Нутрима-бг-2

 

Боровият прашец е прахообразно вещество, което се добива от зърната на боровата шишарка. Основните дървесни видове, които се използват за добив на боров прашец, биват белият бор и китайският червен бор. Обикновено се предлага във вид на хранителна добавка.

Боровият прашец е отличен източник на важни минерали, витамини, мощни антиоксиданти и аминокиселини. Много хора го наричат „хранителната сила на природата“ и с право. Този природен дар подсилва имунната система, подобрява функцията на мозъка, понижава оксидативния стрес, промотира загубата на излишните килограми, облекчава болката и дори бори успешно някои видове рак.

В допълнение към това, клиничните изследвания доказват, че боровият прашец подобрява здравината и еластичността на кожата и косата, с което допринася за намаляване на бръчките и подмладен външен вид. Всички тези му качества нареждат боровия прашец сред първенците на най-полезните хранителни продукти, които забавят процесите на стареене. 

 

Какво представлява рибният колаген?

 

Колагенът е вид протеин, който участва в строежа на всички клетки, тъкани и органи. Той се произвежда естествено в тялото, но за съжаление, с напредването на възрастта, синтеза му драстично намалява. Това е веществото, което придава на кожата ни по-стегнат и еластичен вид, прави косата ни по-плътна, ноктите ни по-здрави и телата ни по-пъргави.

Проучванията показват, че с напредването на възрастта губим около 1% от колагена годишно. Ниските количества колаген в тялото водят до чупливи нокти, косопад, отпусната кожа, бръчки и дори до скованост на костите и ставите. Ето защо е изключително важно да си набавяме оптимални количества колаген, както външно, така и вътрешно. 

Когато става въпрос за вътрешен прием, учените са открили, че една от най-добрите и усвоими от организма форми на колаген е рибният колаген, известен още като морски колаген. Предклиничните проучвания показват, че поглъщането на рибен колаген възстановява кожния колаген и еластиновите протеинови влакна много по-ефикасно и води до значително заздравяване на епидермиса (външната обвивка на кожата). Проучванията индикират, че редовният прием на рибен колаген води до намаляване на бръчките, както и до подобрена хидратация, здравина и еластичност на кожата. 

 

Боров прашец с рибен колаген – тайната на младостта

 

Ползите от редовния прием на боров прашец и морски колаген (по отделно) са многобройни и добре известни. През последните години обаче, учените установяват, че когато комбинират тези две вещества, се получава синергичен ефект. С други думи, положителният ефект върху здравето се умножава многократно. 

Именно поради този факт, започват да се предлагат добавки, които съдържат комбинация от боров прашец с рибен колаген, като резултатите са наистина изумителни. 

Ето и някои от най-изявените здравословни ползи от приема на боров прашец с рибен колаген:

 

 • Подобрява здравината, хидратацията и еластичността на кожата
 • Понижава появата на бръчки и целулит
 • Заздравява ноктите, косата и зъбите
 • Подсилва костите, мускулатурата и ставните връзки
 • Понижава риска от развитие на артрит и остеопороза
 • Подпомага действието на имунната система
 • Подобрява мозъчната функция
 • Понижава риска от развитие на рак и затлъстяване

 

Откъде да закупя боров прашец с рибен колаген?

Боров прашец с рибен колаген - тайната на младостта-Нутрима-бг-1

 

Можете да закупите боров прашец с рибен колаген, във вид на добавка, от онлайн магазина на Jiznen.com – официален дистрибутор за страната, на натуралните хранителни продукти на New Era Health Industry Group. 

Всички добавки, които ще намерите в магазина на Jiznen, са добре проучени, с най-високо качество и съдържат съставки в най-чиста форма. Препоръчителната дневна доза е 2 пъти (сутрин и вечер) по 3 таблетки (общо 6 таблетки дневно). За най-добри резултати, приемайте половин час преди хранене.

 

Купи боров прашец с рибен колаген

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

 1. Chiara De Luca, et al. (2016). Skin Antiageing and Systemic Redox Effects of Supplementation with Marine Collagen Peptides and Plant-Derived Antioxidants: A Single-Blind Case-Control Clinical Study.
 2. Denise Kelly, (2018). Pine Pollen – The Health Booster!
 3. Gen-Xiang Mao, et al. (2012). Antiaging Effect of Pine Pollen in Human Diploid Fibroblasts and in a Mouse Model Induced by D-Galactose.
 4. Tiago H. Silva, et al. (2014). Marine Origin Collagens and Its Potential Applications.

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации