Топ 3 ползи от приема на суроватъчен протеин изолат

От Иван

 

Когато става въпрос за изграждане на мускули, не всички протеини са еднакви. Някои форми на протеин са много по-добри от други, но един определен вид безспорно стои над всички – суроватъчен протеин изолат. 

Суроватъчният протеин изолат съдържа богат набор от незаменими аминокиселини, които се абсорбират бързо и допринасят за максимални резултати. Многобройни проучвания показват, че този вид хранителна добавка може да ви помогне да увеличите силата си, да изградите мускули и дори да изгорите значителни количества телесни мазнини по пътя.

И това съвсем не е всичко. Суроватъчният протеин изолат е нещо повече от протеинова добавка. В него се съдържат много други хранителни вещества, някои от които с мощни биологични ефекти. Това е една от най-добре проучените хранителни добавки за покачване на мускулна маса в света.

 

Какво е суроватъчен протеин изолат?

Суроватъчният протеин изолат е смес от протеини, изолирани от суроватката, която е течната част на млякото, отделяща се по време на производството на сирене. Млякото съдържа 2 основни вида протеин: казеин (80%) и суроватка (20%). Суроватката се намира във водната порция мляко. 

След като бъде отделена, суроватката преминава през различни етапи на преработка, за да се превърне в това, което хората обикновено разпознават като суроватъчен протеин – прах, който се добавя към шейкове, хранителни заместители и протеинови блокчета. Това е особено важно за културистите и любителите на фитнеса. 

 

Какви са ползите от приема на суроватъчен протеин изолат?

Топ 3 ползи от приема на суроватъчен протеин изолат-Нутрима-бг-1

 

Протеините, които доставят всичките 9 незаменими аминокиселини, са най-добрите и познайте какво – суроватъчният протеин е най-богат на тях. Той е зареден с, така-важните за растежа на мускулите, аминокиселини с разклонена верига (BCAA), като левцин, изолевцин и валин. В допълнение, на лице е и не маловажната аминокиселина цистеин.

Изследванията показват, че левцинът е най-анаболната аминокиселина, а цистеинът може да помогне за повишаване нивата на клетъчния антиоксидант глутатион. Суроватъчният протеин изглежда особено ефективен при стимулиране на растежа при хората. 

След като се запознахме със състава и начина на добиване, нека сега разгледаме по-подробно 3 от най-големите ползи, свързани с приема на суроватъчен протеин изолат. 

 

1. Промотира растежа на мускулната маса 

Топ 3 ползи от приема на суроватъчен протеин изолат-Нутрима-бг-2

 

Редовният прием на суроватъчен протеин изолат води до увеличаване на мускулната маса и сила. Суроватъчният протеин е особено популярен сред спортистите, културистите и фитнес моделите.

Този вид фитнес добавка осигурява протеини и аминокиселини и освобождава анаболни хормони, които промотират мускулния растеж. Суроватката стимулира синтеза на мускулни протеини на молекулярно и генетично ниво и се абсорбира от тялото много по-бързо, в сравнение с другите видове протеинови добавки.

Доказано е, че суроватъчният протеин е особено ефективен за увеличаване на мускулния растеж, когато се консумира непосредствено преди, след или по време на тренировка. Много добър пример тук е ултра премиум продуктът Mega ISO на Power2go, който се отличава с много бързо усвояване и е подходящ за употреба по всяко време на деня, както и непосредствено след тренировка. 

 

Mega ISO - Мега ИЗО - 2 250 гр

 

Купи Mega ISO

 

2. Изгаря мазнините 

Протеинът може да увеличи енергийните разходи с до 100 калории на ден. В едно проучване, приема на протеин понижава апетита с 60% и намалява наполовина желанието за закуски в късните часове. Консумацията на суроватъчен протеин изолат е чудесен начин да увеличите приема на протеини, което оказва големи предимства при изгаряне на излишните мазнини.

Проучванията показват, че заместването на други източници на калории със суроватъчен протеин изолат, съчетано с редовно вдигане на тежести, може да доведе до загуба на тегло от около 3,5 кг, като същевременно се увеличи чистата мускулна маса. 

 

3. Повишава здравословния статус

 

Суроватката е нещо повече от висококачествен източник на протеини. Тя съдържа и други полезни хранителни вещества, като лактоферин, бета-лактоглобулин, алфа-лакталбумин и имуноглобулини. 

Освен растежа на мускулите, повишаването на силата и извайването на атлетична фигура, суроватъчният протеин може да осигури множество други ползи за здравето. Това включва понижаване на кръвното налягане и кръвната захар, както и намаляване на симптомите на стрес и депресия. 

Също така добавката предпазва от рак, намалява симптомите на хепатит, увеличава минералната плътност на костите, подобрява имунната функция и увеличава продължителността на живота.

Някои премиум протеинови добавки съдържат и допълнителен комплекс от полезни вещества, състоящ се от хиалуронова киселина, фибри, колаген и витамини, които допринасят допълнително за поддържане на нормалното състояние на ставите, костите, косата, ноктите и кожата. Сред тях се откроява продуктът Fairy Whey ISO на Power2go.

 

Fairy Whey ISO - Фейри Уей ИСО

 

Купи Fairy Whey ISO

 

Финални думи

Суроватъчният протеин изолат предлага един изключително здравословен начин за добавяне на повече завършени белтъчини към вашата диета. Това е качествен протеинов източник, който се абсорбира и използва ефективно от човешкото тяло.

Редовният прием на суроватъчен протеин изолат е особено важен за спортисти, културисти или хора, които трябва да качат мускулна маса и сила, докато губят мазнини. Когато говорим за мускулна печалба и загуба на мазнини, суроватъчният протеин няма равен.

Повече хранителни добавки за здраве и красота можете да намерите на сайта на power2go.bg

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Суроватъчен протеин изолат – използвани източници

  1. Albert Salehi, et al.2012). (The insulinogenic effect of whey protein is partially mediated by a direct effect of amino acids and GIP on β-cells. Nutrition and Metabolism.
  2. David J. Baer, et al. (2011). Whey Protein but Not Soy Protein Supplementation Alters Body Weight and Composition in Free-Living Overweight and Obese Adults. JN.
  3. Douglas Paddon-Jones, et al. (2008). Protein, weight management, and satiety. The American Journal of Clinical Nutrition.
  4. Jay R. Hoffman, et al. (2004). Protein – Which is Best? Sports Science and Medicine.
  5. Juha J Hulmi, et al. (2010). Effect of protein/essential amino acids and resistance training on skeletal muscle hypertrophy: A case for whey protein. Nutrition and Metabolism.
  6. Paul J Cribb, et al. (2006). The effect of whey isolate and resistance training on strength, body composition, and plasma glutamine.

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации