Какво е спортен масаж?

От Нутрима

 

Спортният масаж е добре познат на хората, които се занимават редовно с по-тежка физическа активност или водят по натоварен начин на живот който причинява болка и умора в тялото. Предназначен е да коригира проблемните зони и дисбаланса в меките тъкани, а прилагането му след тежка тренировка подпомага възстановяването на всички засегнати мускулни групи. Използва модифицирани методи и техники в София и е неизменна част от програмата на успелия спортист. 

 

Особености на спортния масаж

Този масаж е доста добре познат като форма на физиотерапия още от древни години в Китай и Гърция и бързо се разпространява в западния свят. В днешно време е много популярен в София. Като всеки друг тип масаж, има своите типични черти. Използва се по-агресивен подход, използван от професионалиста, който се грижа за вас. Това би довело до стимулиране на мускулния тонус и подобряване на кръвообращението. Изключително важно е терапевтът, който извършва тази дейност в София, да бъде квалифициран и да подходи индивидуално според вашите нужди. Дори днес предлагането му в голям град като София е широко и добре известно. В него влизат доста техники от шведския стил – комресия, триене, ритмично удряне и стретчинг. 

 

Видове спортни масажи в София

За да разберете към кой вид да се насочите, се запознайте със съществените им характеристики:

  • предстартов – прилага се преди състезание или тежко натоварване, има за цел да подготви тялото за предстоящото натоварване и максимално да намали риска от травми. Най-често се препоръчва да бъде около 30-40 минути преди натоварване, като дори техниката самомасаж е допустима;
  • възстановителен – подходящо време за извършването му е след тренировка. Целта му е максимално бързо и ефективно да възстанови всички важни функции на спортиста. Съсредоточен върху подобряване на кръво-лимфо обръщението и обмяна на различните вещества в организма;
  • тренировъчен – прилага се за поддържане на тонуса и добрата форма. Насочен е към централната нервна система. Най-често има продължителност между 50-60 минути. Започва се от гръбо-вратната зона и продължава към седалището и краката. Акцентът му е върху така нареченето омачкване.

Обектите и рехабилитаторите, които предлагат тези видове в София, са много на брой.

масажи в София

 

Как да разберете дали спортният масаж е подходящ за вас?

Специалисти от Marinela Health Club съветват консултирането с професионалист в София, който да изготви правилна програма за лечение и търсене на максимално добри резултати, независимо от вашите болежки и притеснения. Ако имате конкретен проблем, като увредени връзки на коляното, разтегнато сухожилие или друга евентуална травма, консултацията с лекар също е задължителна.

Вибрациите, причинени от спортният масаж, са с голяма амплитуда и малка честота, а движенията са активни или пасивни. Те са неизменна част от дългата процедура, през която ще преминете. 

По-агресивният вид и характер на този масаж трябва да бъдат съпътствани с прецизност и повишено внимание. Много е важно самите вие да следите добре своето тяло и да споделите, ако имате неразположения, като повишена телесна температура с неясен произход, инфекциозни кожни заболявания, възпаление на вените и лимфните възли.

Неговата цел е лечение на травми, мускулни схващания, проблеми с сухожилията, подобряване на гъвкавостта и намаляване на дискомфорта. Не бива да се бърка с лечебен масаж или някой от другите видове. Това е добре известно на добрите рехабилитатори в София и трябва да се доверите на техните умения. 

Цените и времетраенето са строго индивидуални и зависят от индивидуалния салон в град София, където се прилагат. Това дава възможност на потребителите да вземат правилен избор. Не забравяйте, че трябва да се доверите на експерт в тази област и да не правите компромиси със своето здраве. Дори да сте любител спортист, бихте се изненадали от ползите и предимствата му върху вашето тяло. Открийте правилния професионалист в София.

 

Хареса ли ви тази статия?

Хареса ли ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу. Алтернативно, можете да се включите в някоя от дискусиите на здравословен форум Нутрима.

Благодарим ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации