3 ценни съвета за здравословна бременност

От Иван

 

Опитвате се да забременеете? Или вече сте няколко месеца във вашата бременност? В който и етап да се намирате, да сте здрави преди, повреме и след бременността включва толкова много различни аспекти от живота Ви. 

В интернет има много полезна информация за бременността. Освен това имате вашето семейство и приятели, които с радост ще споделят своя опит. И все пак, понякога всичко това може да Ви дойде малко нанагорно и дори да Ви обърка допълнително. 

В тази статия ще Ви запознаем с 3 ценни съвета за безпроблемна и здравословна бременност, които са научно доказани и потвърдени от личния опит. 

 

3 ценни съвета за здравословна бременност

3 ценни съвета за здравословна бременност-Нутрима-бг-1

 

Ето и нашите 3 ценни съвета за здравословна и безпроблемна бременност.

 

1. Информирайте се добре за предстоящата бременност

Научете колкото е възможно повече за прекрасните начини, по които тялото Ви се променя и за това как расте вашето бебе. Говорете с майка си, приятелите си и други жени за бременността, раждането и отглеждането на вашата рожба. Посетете клас за бъдещи родилки, четете книги и гледайте видеоклипове за бременността и раждането.

 

2. Хранете се здравословно

Консумирайте добре балансирано и разнообразно меню, като обръщате внимание на препоръките на Министерството на здравеопазването на Република България. Яжте повече зеленчуци и плодове. Консумирайте мазна риба за растежа и развитието на мозъка на вашето бебе. Пийте много вода – 6 до 10 чаши на ден и избирайте плодови сокове вместо газирани напитки.

 

3. Избягвайте вредни вещества

Избягвайте вещества, които могат да бъдат опасни за вас и вашето бебе, като цигари, алкохол и наркотични вещества. Не приемайте никакви лекарства, дори и такива без рецепта, освен ако не сте ги обсъдили с вашия личен лекар.

 

Прочетете още: Дрехи за бременни – от кой месец и какви

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации