Как да поддържаме ставите си в отлично състояние?

От Иван

 

Здравето на ставите е сред най-важните и ценни предпоставки за пълноценен живот, затова трябва да се грижим добре за тях и да ги пазим. Когато сме в добро физическо здраве се чувстваме добре и жизнени. А кое е показателно затова, че се чувстваме добре и в същото време допринася за нашата жизненост? Разбира се, това е движението. 

Движението е живот. То ни позволява да водим нормално ежедневие, да се разхождаме и да се радваме на любимите хора около нас. Както знаете, болните стави са един от основните виновници за понижена мобилност. Те представляват подвижната връзка между две кости. Самата става се състои от ставна глава и ставна ямка, които са покрити с хрущял. От своя страна цялата става е обгърната от капсула, в която се образува синовиална течност, служеща за вискозен лубрикант. 

Здравите стави ни осигуряват свободно и безболезнено движение. За съжаление, в наши дни проблемите със ставите са много широко разпространени. Реално този дискомфорт може да засегне всеки от нас, независимо от възрастта и пола. Проблемите в ставите могат да се изразят в оток, зачервяване, усещане за затопляне, влошена гъвкавост, скованост или загуба на подвижност. 

 

Каква е функцията на ставите?

Как да поддържаме ставите си в отлично състояние - Нутрима-бг-1

 

Спрямо своето местоположение в човешкото тяло, ставите имат разнообразни функции, но функцията, която ги обединява, е че те са една от основните части на опорно-двигателния апарат на нашето тяло. Освен, че имат съединителна функция, като отговарят за движението на костите една спрямо друга, те имат и амортизираща такава. Правилно функциониращите стави понижават коефициента на триене при движение и предпазват костите и хрущялите от бързо износване. Виждате ли колко важни са те за нормалния начин на живот без болка?

 

Какви са причините за болки и проблеми в ставите?

Най-често, развитието на този проблем се основава на дегенеративни процеси, които протичат в тялото ни след определена възраст. Може да се отключат както при неправилен и застоял начин на живот, така и при активна физическа дейност, поради прекалено натоварване и стресови ситуации. Подобен тип проблеми може да се появят и след падане, изкълчване, фрактура или друг вид нараняване. 

Това показва, че е много важно да предприемем превантивни мерки още преди да сме развили проблеми със ставите. Други причини, които могат да доведат до проблеми в ставите, са наднорменото тегло, работата в неподходяща стойка, генетичната предразположеност, болестите като артрит и подагра, вродената склонност към износване на ставите и други. Ако не се вземат навременни мерки, проблемите в ставите неизменно се превръщат в болезнено ежедневие.

 

Как да поддържаме ставите си в отлично състояние?

За да поддържаме ставите си в отлично състояние, е необходимо да полагаме съответните грижи за тях. Здравословният режим на хранене е от съществено значение за нашето здраве. Много е важно да си набавяме всички необходими витамини, минерали и други полезни вещества, за да функционира правилно нашето тяло. 

Всички знаем обаче, че в забързаното ежедневие и напрегнатия начин на живот е изключително трудно да се храним целесъобразно, да спортуваме редовно и да отделяме достатъчно време за релаксация. Никой от нас няма време да готви ежедневно или да брои съдържанието на полезни съставки във всеки един продукт. Именно в такива ситуации на помощ идва силата на природата, концентрирана в ОстеоМуув – иновативен продукт, който доказано и изпитано се грижи за ставите.

 

Какво представлява продуктът ОстеоМуув?

OSTEOMOVE Супер грижа за ставите

 

ОстеоМуув® (OsteoMove®), на компанията Natural Factors, е комбиниран хондропротектор, който притежава много бързо обезболяващо и противовъзпалително действие. Продуктът увеличава подвижността на засегнатите стави и успешно предотвратява дегенерацията на ставния хрущял. ОстеоМуув спира оксидативното увреждане на хондроцитите и хидратира ставните повърхности. 

По този начин се намалява износването на ставния хрущял, спира неприятната болка и възпалителните процеси и ви връща лекото и безпроблемно движение. Хранителната добавка несъмнено премахва болката и подобрява цялостното състояние на ставите и ставните хрущяли.

 

Каква е тайната на ОстеоМуув?

Тайната на тази супер грижа за ставите се крие във висококачествените съставки, които съдържа всяка една капсула. ОстеоМуув съчетава в себе си основните градивни елементи на ставния хрущял – глюкозамин, хондроитин, MSM, колаген тип II и хиалуронова киселина. Съдържа още антиоксидантна полифенолна плодова бленда (InflamRelief®), растителни екстракти от босвелия и куркума, както и есенциалните минерали бор и манган. 

Глюкозаминът, който се съдържа в ОстеоМуув, е природна аминозахар, която изгражда компонентите на съединителната тъкан – глюкозаминоглюкани, гликопротеини и протеогликани. Той стимулира възпроизвеждането на синовиална течност, бори се с възпаленията и подпомага регенерирането на хрущялите. Тази мощна комбинация набавя всички необходими за правилното функциониране на ставите полезни съставки.

 

За кого е подходящ ОстеоМуув и защо е добре да го приемаме?

Както споменахме, превенцията е най-важното нещо, за да бъдем здрави. Именно затова този продукт е подходящ както за здрави спортуващи хора, така и за тези, които страдат от остеоартрит, болки в ставите, възпаление и отоци в коленете или таза. 

ОстеоМуув е изключително подходящ за употреба, защото съдържа всички съставки на ставните хрущяли, както и допълнителни ценни антиоксиданти. За разлика от повечето продукти на пазара, неговото обезболяващо и противовъзпалително действие е изключително бързо. Продуктът може да се комбинира с прием на калций, магнезий, витамини D3 и K2, нестероидни противовъзпалителни, омега-3 мастни киселини и дяволски нокът.

 

Купи ОстеоМуув®

 

Финални думи

Как да поддържаме ставите си в отлично състояние - Нутрима-бг-2

 

Всяко движение трябва да Ви носи радост и да Ви кара да се чувствате жизнени и свободни. Вместо това, проблемите със ставите носят болка и дискомфорт при извършване дори и на най-малките всекидневни движения. 

Спрете това като се доверите на мощното и полезно действие на хранителната добавка ОстеоМуув. Продуктът е супер грижа за ставите, която действа бързо, ефикасно и доказано, дарявайки здраве и сила на всички ставни връзки и хрущяли. Не чакайте появата на неприятните симптоми, а се застраховайте с приема на хранителна добавка ОстеоМуув.

 

Хареса ли Ви тази статия?

Хареса ли Ви тази статия? Ако сте я намерили полезна, защо не я споделите с Вашето семейство и приятели?

Също така сте добре дошли да харесате страницата ни и да ни последвате във Facebook, както и да се абонирате за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети, свързани със здравословното хранене и отслабване.

Ако желаете да добавите нещо, което сме пропуснали или да споделите Вашето мнение по темата, можете да го направите, като оставите коментар в полето по-долу.

Благодарим Ви! Вашето мнение и идеи са важни за нас!

 

Използвани източници

  1. Akkawi, I., & Zmerly, H. (2018). Osteoporosis: Current Concepts. Joints, 6(2), 122–127. 
  2. Föger-Samwald, U., Dovjak, P., Azizi-Semrad, U., Kerschan-Schindl, K., & Pietschmann, P. (2020). Osteoporosis: Pathophysiology and therapeutic options. EXCLI journal, 19, 1017–1037. 
  3. Henrotin, Y., & Mobasheri, A. (2018). Natural Products for Promoting Joint Health and Managing Osteoarthritis. Current rheumatology reports, 20(11), 72. 
  4. Pouresmaeili, F., Kamalidehghan, B., Kamarehei, M., & Goh, Y. M. (2018). A comprehensive overview on osteoporosis and its risk factors. Therapeutics and clinical risk management, 14, 2029–2049. 
  5. Thomas, S., Browne, H., Mobasheri, A., & Rayman, M. P. (2018). What is the evidence for a role for diet and nutrition in osteoarthritis?. Rheumatology (Oxford, England), 57(suppl_4), iv61–iv74. 

 


 

Абонирайте се за нашия безплатен имейл бюлетин за полезни статии и съвети.

Оставете коментар

Подобни публикации