- This topic has 10 отговори, 11 участника, and was last updated преди 1 years, 4 months by .
- Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.
Здравословно хранене и начин на живот › Форуми › Безопасност на храните › Хранителни натравяния
Моля за съвети как да избегнем хранителни натравяния по време на готвене.
Следя
Следя
При приготвянето на пилешко е по-опасно. Избягвай максимално контакта със суровото пилешко месо. Измивай старателно ръцете и не използвай една и съща дъска за пилешкото и зеленчуците
Следя с интерес
Хубаво изпичане – поне на 180 – 200 градуса. Яйцата например трябва да се варят минимум 3 минути.
Правилното съхранение също е много важно. Млякото например не бива да се държи повече от 4 дни отворено, дори и да е в хладилника
Благодаря за полезните съвети 🙂
Да, най-важното е храната да е преминала през необходимата топлинна обработка!
Благодаря за информацията приятели