- This topic has 10 отговори, 11 участника, and was last updated преди 8 months, 2 weeks by .
- Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.
Здравословно хранене и начин на живот › Форуми › Спортно хранене › Електролити в спорта
Етикети: Електролити
Здравейте, кога е най-удачно да се вземат електролити и в какви количества?
Аз лично взимам когато бягам човече от 10 километра и разбира се по-често през лятото, когато се потя повече.
Лятото най-вече при усилени тренировки и обилно потене.
Под 10-километрови бягания няма нужда от електролитни напитки. И все пак преди и след тренировка можете да хапнете нещо солено и храна с калий като банан
Благодаря, следя 🙂
Ако се потите обилно по време на тренировка и тренировката продължава над час, препоръчително е да вземете електролитна напитка
Следя с интерес
За по-дълги и по-интензивни физически натоварвания и особено през горещи дни, когато има обилно потене. Идеята е да се възстановят солите, които губим като се потим. Особено натрий и по-малко калий.
Следя и аз
Здравейте, аз лично приемам електролити когато имам по-продължителни и по интензивни тренировки, особено в по горещо време. Например 40 км бягане през лятото. За всеки е индивидуално. Важно е да следите тялото си и да действате според неговите нужди.
Страницата се обновява…
моля, изчакайте